AAK
AVYTTRAR AMERIKANSK FOODSERVICE-VERKSAMHET (Direkt)

2024-10-23 17:05

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) AAK har ingått avtal om att avyttra sin Foodservice-anläggning i Hillside, New Jersey, USA. Samtidigt som Hillside-anläggningen säljs, planerar bolaget också att ytterligare öka sin närvaro i Storbritannien och de nordiska regionerna.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Ett bindande transaktionsavtal har undertecknats med Stratas Foods och transaktionen förväntas vara slutförd före årets slut, förutsatt att de sedvanliga avslutsvillkoren uppfylls.

"Fram till slutförandet kommer Hillside att fortsätta rapporteras som en del av segmentet Food Ingredients. Transaktionen förväntas generera en engångseffekt på det positiva kassaflödet på cirka 600 miljoner kronor vid avslut, utan någon förväntad materiell påverkan på resultaträkningen", skriver AAK.

Hillside representerar cirka 5 procent av AAK:s totala volymer och bidrar med cirka 1 procent till rörelseresultatet.

Som ett resultat förväntas avyttringen positivt påverka koncernens rörelseresultat per kilo med cirka 4 procent, under förutsättning att allt annat är lika, uppger AAK.

"Samtidigt för att framtidssäkra och stärka våra Foodservice-verksamheter i Europa, planerar vi att investera i en ny anläggning för att ersätta de befintliga faciliteterna i Dalby, Sverige. Därtill förbättrar och moderniserar vi vår Hastings Foodservice-anläggning i Storbritannien", skriver AAK.

Den totala kapitalinvesteringen för den europeiska Foodserviceexpansionen uppgår till cirka 400 miljoner kronor, fördelat över 2025-2026.


Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

AAK - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -