Mirae Asset ESG India Sect Ldr Eq A USD
Mirae Asset ESG India Sector Leader Equity Fund ökade 2,22 procent i september - fortsatt tro på bred återhämtning (Finwire)

2024-10-23 09:05

Fonden Mirae Asset ESG India Sector Leader Equity Fund steg 2,22 procent i september, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 2,15 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 23,91 procent och är därmed sämre än index som har ökat 25,79 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Inledningsvis nämner förvaltarna att de anser att Indiens tillväxt fortsatt är på banan, trots att viss data visat på en avtagande tillväxttrend.

Vidare nämner förvaltarna att det sammanvägda konsumentprisindexet landade på 3,65 procent i augusti mätt på årsbasis, samtidigt som kärninflationen (exklusive mat och bränsle) förblev stabil på 3,4 procent i augusti.

"Högfrekventa matpriser för september visade en sekventiell nedgång inom alla kategorier, och den gynnsamma trenden i monsunsäsongen förväntas bidra till att förhindra kraftiga prisökningar på matvaror och stödja återhämtningen av masskonsumtionen", skriver förvaltarna.

Förvaltarna menar att data visat på att försäljningen av personbilar samt efterfrågan på el och stål har avmattats. Enligt förvaltarna beror det främst på säsongsfaktorer samt ändringar i kalenderdatum kopplade till högtider.

"Överlag tror vi fortfarande att en bred återhämtning är på rätt väg, med ökande konsumtion på landsbygden och att privata investeringar (capex) tar fart. Vi behåller övervikt i inhemska cykliska sektorer som internet, resor, sällanköpsvaror, fastigheter, energi och industri."

Framåt spår förvaltarna en stark utveckling inom tillverkningssektorerna de kommande åren, drivet av fortsatta stöd från regeringen, förbättrad infrastruktur och lägre kapitalkostnader.

Fondens största innehav vid månadsskiftet var ICICI Bank, Infosys Limited samt HDFC Bank, med portföljvikter om 7,54, 5,22 respektive 5,19 procent.

De största positiva bidragen kom från GE T&D India, Westlife Foodworld Limited samt Zomato. I den negativa vågskålen återfanns Indus Towers, MakeMyTrip samt Godrej Consumer Products.

På sektornivå hade fonden störst exponering mot finans, sällanköpsvaror samt industri.

Mirae Asset ESG India Sector Leader Equity Fund, % september, 2024
Fond MM, förändring i procent 2,22
Index MM, förändring i procent 2,15
Fond i år, förändring i procent 23,91
Index i år, förändring i procent 25,79

Alexander Fellbom
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.‌



redaktion@finwire.org
© Copyright

Mirae Asset ESG India... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -