CLS
AVVECKLAR AFFÄRSSEGMENT MED LÅGA MARGINALER (Direkt)

2024-10-23 11:09

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Clinical Laserthermia Systems, som utvecklar laserbaserade behandlingssystem, har beslutat att omedelbart påbörja avveckling av affärssegment med låga marginaler. CLS kommer därför gradvis att avveckla olönsamma 'direkt-till-klinik'-verksamheter, inklusive prostata- och urologiverksamheten.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Rörelsekostnaderna ska minska med 30 procent under 2025 jämfört med 2024.

CLS kommer att fokusera helt på sin neurokirurgiverksamhet i syfte att generera hållbar tillväxt med höga marginaler med en mer strömlinjeformad verksamhet, är budskapet.

"Arbetet med att förfina bolagets inriktning görs mot bakgrund av rådande marknadsförhållanden och möjligheter och är en vidareutveckling av den strategiska översyn som genomfördes i maj i år", skriver CLS.

Beträffande kostnadsoptimering meddelas att CLS påbörjade kostnadsbesparingsprogram förbättras för att ytterligare effektivisera verksamheten.

CLS förväntar sig att bruttomarginalerna växer till 60 procent år 2026, med återkommande marginaler på 80 procent eller mer på sterila engångsprodukter.

"Dessa strategiska beslut gör oss till en mer slimmad och fokuserad organisation, vilket gör att vi kan kanalisera våra resurser till att skapa ett plattformsbolag med störst tillväxt- och marginalpotential. Vår verksamhet i den partnerskapsdrivna 'razor/razorblade' affärsmodellen har hög marginal och vi upplever för närvarande en unik och accelererande medvind", säger bolagets vd Dan J. Mogren.


Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Clinical Laserthermia... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -