Fabege
Handelsbanken och Kepler höjer Fabege efter kursnedgången (Finwire)

2024-10-23 09:56

Flera mäklarfirmor har uppdaterat sina riktkurser och rekommendationer efter fastighetsbolaget Fabeges rapport under gårdagen.

Kepler höjer sin rekommendation till köp, från tidigare behåll, samtidigt som riktkursen sänks till 97 kronor, från tidigare 106. Analyshuset, som står nära Swedbank, anser att kursnedgången i fastighetsaktien är en överreaktion. Sedan nedgraderingen den 7 oktober har det Stockholmsfokuserade fastighetsbolaget backat med 14 procent på börsen.

"Enligt vår mening är detta en tydlig överreaktion. Rapporten indikerade återigen en negativ nettouthyrning, men visade en klar förbättring från första halvåret. På den positiva sidan ser vi också att efter sju kvartal i rad med negativa omvärderingar av fastigheter bröts trenden med en ökning på 0,3 procent", skriver Kepler.

Även Handelsbanken höjer rekommendationen. Den långsiktiga rekommendationen höjs till outperform, från marketperform. Riktkursen sänks till 123 kronor, från 127.

"Sentimentet kring aktien är svagt, men vi anser att Fabege har en bra exponering mot Stockholms kontorsmarknad och räknar med en vändning med stöd av aktiens alltför låga värdering och tecken på att fastighetsmarknaden så småningom tinar upp", skriver banken i ett morgonbrev.

Den kortsiktiga köp-rekommendationen upprepas. Den rekommendationen avser tre månader.

Pareto höjer riktkursen till 93 kronor, från 90, och upprepar behåll.

"Fabeges finansiella situation är fortsatt robust även om vi ser fortsatta utmaningar på hyresmarknaden", uppger Pareto som ser en begränsad uppsidepotential.

Den norska storbanken DNB höjer riktkursen till 87 kronor (85) och upprepar behåll, Carnegie sänker riktkursen för till 80 kronor (90) och upprepar sälj medan SEB sänker riktkursen till 92 kronor (99) och upprepar behåll.

Fabege stiger 0,5 procent till 86,35 kronor i den tidiga handeln på börsen.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Fabege - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -