ATLAS COPCO
SPÅR EFTERFRÅGAN KORT SIKT FÖRSVAGAS NÅGOT (NY) (Direkt)

2024-10-23 12:06

(Tillägg: stycke 5 och 6)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Verkstadsföretaget Atlas Copco, verksamt inom bland annat kompressorer och vakuumteknik, förväntar sig att kundaktiviteten kommer att försvagas något.

Det uppger bolaget i kvartalsrapporten.

Prognosen i närmast föregående delårsrapport var att kundernas aktivitetsnivå på kort sikt väntades kvarstå på dåvarande nivå.

Koncernens orderingång på 42.080 miljoner kronor i det tredje kvartalet 2024 var lägre än analytikernas snittestimat som låg på 42.402 miljoner kronor, enligt en sammanställning gjord av Infront.

"Jag är nöjd över att ordertillväxten uppnåddes för serviceaffären i samtliga affärsområden under kvartalet. Även om orderingången för utrustning var blandad, var den totala orderingången stabil både jämfört med föregående år och sekventiellt. /…/ Sett till de olika regionerna växte vår orderingång något i Asien men minskade i Nordamerika och Europa", säger bolagets vd Vagner Rego i en kommentar till rapporten.

"De nuvarande marknadsförhållandena innehåller en nivå av tvekan och oförutsägbarhet. Vi strävar efter att anpassa oss och fortsätter att använda möjligheter att växa både organiskt och genom förvärv", skriver Atlas Copco-vd:n också.


Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Atlas Copco B - I dag

{point.key}

Atlas Copco B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -