Apple
Uppgifter: Apple har kraftigt minskat produktionen av Vision Pro - The Information (Finwire)

2024-10-23 15:10

Teknikjätten Apple har kraftigt minskat produktionen av sitt mixed reality-headset Vision Pro sedan början av sommaren och kan helt sluta tillverka den befintliga versionen av enheten vid årsskiftet. Det uppger källor för The Information.

Åtgärden tyder på att Apple har tillräckligt med lager för att möta efterfrågan under överskådlig tid. Det följer Apples beslut tidigare i år att fokusera på att bygga en modell som är billigare än den nuvarande versionen, som säljs för 3 500 dollar, för ett eventuellt släpp i slutet av 2025.

Som en del av det beslutet har Apple även pausat arbetet med en andra generationens version av den högpresterande enheten under minst ett år, enligt en annan person som är direkt involverad i företagets leveranskedja.

Vision Pro har mött svag efterfrågan, vilket kan bero på det höga priset och bristen på tillgängliga appar. Enligt The Information har anställda vid tre Vision Pro-leverantörer som levererar ett antal komponenter uppgett att de hittills har byggt tillräckligt med komponenter för mellan 500 000 och 600 000 headset.

En av de anställda uppgav att fabriken har pausat produktionen av Vision Pro-komponenter i maj baserat på Apples svaga prognoser, och lagret fortfarande är fullt med tiotusentals delar som inte levererats.

Counterpoint Research har uppskattat att Apple sålde runt 370 000 headset under de tre första kvartalen i år och bedömer att det bara kommer att säljas cirka 50 000 enheter till i år. Som en jämförelse nämns att Meta sålde cirka 6 miljoner Quest 2 och 3 miljoner Quest 3 under de tre första kvartalen efter respektive lansering. De produkterna säljs dock till ett betydligt lägre pris.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Apple - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -