JM
KONSUMENTERS KÖPKRAFT MÅSTE ÖKA FÖR FORTSATT FÖRBÄTTRING (Direkt)

2024-10-22 08:11

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) JM ser trots avvaktande marknader ett bra intresse för bolagets bostäder. För att bostadsmarknaden ska förbättras ytterligare krävs dock ökad köpkraft hos konsumenterna vilket förväntas genom ytterligare räntesänkningar.

Det skriver vd Mikael Åslund i rapporten för det tredje kvartalet.

"Vi tror fortsatt på en gradvis återhämtning på våra marknader men bedömningen är att ytterligare räntesänkningar krävs för att fler konsumenter ska kunna köpa en nyproducerad bostad", skriver han.

Rörelseresultatet under det tredje kvartalet uppgick till 95 miljoner kronor och var lägre än under jämförelseperioden och jämfört med analytikernas förväntningar om 163 miljoner kronor, detta till följd av upparbetning i projekt med lägre marginaler till följd av höga produktionskostnader och tidigare genomförda prissänkningar.

"Försäljningen i det tredje kvartalet var säsongsmässigt lägre än i det andra kvartalet men väsentligt högre än samma period föregående år. Försäljningen till konsumenter ökade kraftigt, framför allt i JM Bostad Stockholm, trots det stora utbudet på andrahandsmarknaden", skriver Mikael Åslund.

JM Bostad Riks startade nya projekt under kvartalet och förbättrade försäljningen. Intäkterna var dock lägre till följd av färre bostäder i produktion.

"Rörelseresultatet och rörelsemarginalen minskade till följd av lägre projekt marginaler i pågående projekt", skriver han.


Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

JM - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -