BRAVIDA
EBITA-RESULTAT 294 MLN KR 3 KV (EST 304) (NY) (Direkt)

2024-10-22 07:36

(Tillägg: från stycke sex)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Installationsbolaget Bravida redovisar ett ebita-resultat för det tredje kvartalet 2024 på 294 miljoner kronor.

Analytiker hade i genomsnitt förväntat sig 304 miljoner kronor enligt Infronts sammanställning av sex estimat.

Ebita-marginalen uppgick till 4,5 procent, mot väntade 4,5 procent.

Nettoomsättningen uppgick till 6.575 miljoner kronor, jämfört med analytikersnittet på 6.680 miljoner kronor. Den organiska tillväxten var -3 procent.

Orderingången uppgick till 5.724 miljoner kronor (6.539) medan orderstocken vid periodens utgång var 16.610 miljoner kronor (16.459).

Vd Mattias Johansson skriver i rapporten att Bravida lyckas kompensera bortfallet av installationsprojekt med ökad omsättning från service och förvärv.

"Den organiska tillväxten var som förväntat negativ. Den försämrade orderingången inom installationsverksamheten förklaras av en svag marknad i vissa geografier samt noggrann projektselektering då vi prioriterar marginal före volym och vill undvika olönsamma projekt i orderboken", skriver han.

Efterfrågan på service bedöms vara fortsatt stabil medan installationsvolymen kommer att påverkas negativt av den svaga byggkonjunkturen.

"Det råder dock en stor geografisk skillnad i efterfrågan på installationer i husbyggnationer. Marknaden i södra Sverige och i Finland är svag medan marknadssituationen i övriga Sverige, Danmark och Norge generellt är stabil. Vi förväntar oss generellt en osäker marknad och fortsatt svag efterfrågan resten av året och under första halvåret 2025", skriver Mattias Johansson.


Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Bravida Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -