ALLEIMA
HÖG AKTIVITETSNIVÅ I TUBE-DIVISIONEN I VISSA SEGMENT (Direkt)

2024-10-22 11:48

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stålbolaget Alleima noterade "en fortsatt hög aktivitetsnivå" inom Tube-divisionen i segmenten olja och gas, kärnkraft och transport. För flera övriga segment var marknadsläget "mer svårbedömt" under det tredje kvartalet.

Det uppger vd Göran Björkman i rapportens vd-ord.

"Inom Kanthal-divisionen fortsätter vår medicinteknikaffär sin goda utveckling, samtidigt som vi noterar försiktighet hos våra kunder inom industriell värmning. Marknadsläget i Strip-divisionen förbättrades under kvartalet, och vi ser tecken på att marknaden stabiliserat sig på bättre, om än något låga nivåer", skriver vd:n.

Alleimas justerade ebit-marginal om 7,0 procent (7,6)

inkluderade en signifikant valutamotvind, och beskrivs av vd:n som en stark prestation i ett tredje kvartal som är säsongsmässigt svagt på grund av planerade sommar- och underhållsstopp.

Det fria operativa kassaflödet uppgick till 411 miljoner kronor (812), vilket är "en god nivå" även om det ställs mot ett högt kassaflöde i det tredje kvartalet föregående år, enligt Göran Björkman.

"Sammantaget är vår finansiella ställning fortsatt stark och vi har gott om handlingsutrymme för att fortsätta genomföra vår strategi", heter det.


Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Alleima - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -