SEB US Focus Core Fund C (USD)
SEB US Focus Core Fund ökade 0,16 procent i september - avyttrat Estée Lauder (Finwire)

2024-10-21 16:51

Fonden SEB US Focus Core Fund steg 0,16 procent i september. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 20,92 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av fondens förvaltare från förvaltaren Owen Fitzpatrick.

Inledningsvis skriver förvaltaren att månaden bjöd på en positiv avkastning i flertalet sektorer, samtidigt som den ekonomiska statistiken pekade mot en avtagande ekonomi.

Gällande portföljaktiviteten sålde fonden innehavet i Estée Lauder.

Gällande fondens utveckling bidrog värdepappersurvalet inom sällanköpsvaror, dagligvaror och fastigheter negativt, medan bristen på exponering mot energi, värdepappersurvalet inom hälsovård och övervikten i sällanköpsvaror bidrog positivt. Fonden underpresterade sitt jämförelseindex under månaden.

De bästa relativa bidragen kom från Trane Technologies och Home Depot. Trane Technologies, som förvaltaren menar är ledande inom värme, ventilation och luftkonditionering, rapporterade oväntat starka resultat i augusti och lyfte fram goda tillväxtmöjligheter på sina marknader. Home Depot, å andra sidan, väntas gynnas av den amerikanska centralbankens räntesänkningar, som främst kan ge ett uppsving på bostadsmarknaden - en viktig drivkraft för företagets omsättningstillväxt.

De sämsta bidragen kom från Darling Ingredients, som påverkades negativt av kommande miljöregler i Kalifornien och JP Morgan, som sänkte sin prognos för 2025.

Avslutningsvis noterar förvaltaren att den ekonomiska aktiviteten visade ytterligare tecken på avmattning, med en nedgång i ISM:s tillverkningsindex och en svagare sysselsättningsstatistik.

"Trots en avtagande ekonomisk aktivitet innebär lägre räntor och robusta vinster ett fortsatt stöd för aktier", skriver förvaltaren.

De största innehaven i portföljen var Apple, Microsoft och Nvidia, med vikter om 8,0, 7,5 respektive 6,4 procent.

Gällande sektorallokering hade fonden störst exponering mot informationsteknologi, hälsovård och sällanköpsvaror, med vikter om 32, 13 respektive 12 procent.

SEB US Focus Core Fund, % september, 2024
Fond MM, förändring i procent 0,16
Fond i år, förändring i procent 20,92

Leo Luthander
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.



redaktion@finwire.org
© Copyright

SEB US Focus Core Fund... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -