NEW YORK
NEDÅT PÅ WALL STREET, S&P 500 -0,3% (Direkt)

2024-10-21 19:55

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna handlades nedåt på måndagen. American Express och Home Depot tyngde Dow Jones medan Boeing återfanns i toppen av indexet efter rapporter om ett möjligt slut på den strejk som har plågat flygplanstillverkaren sedan en tid tillbaka.

Vid klockan 19.50 var Dow Jones industriindex ned med 0,8 procent samtidigt som S&P500 var ned 0,3 procent. Tekniktunga Nasdaq Composite återfanns parallellt kring oförändrade nivåer.

Flygplanstillverkaren Boeing toppade Dow Jones och var upp 3,5 procent efter att det rapporterats att fackförbundet på onsdag kommer rösta om ett avtalsförslag som kan bli slutet på den strejk som pågår sedan snart fem veckor tillbaka.

I botten av indexet återfanns American Express och Home Depot som båda var ned drygt 2 procent.

Disney var ned 1,2 procent efter att bolaget utsett James Gorman till företagets nästa ordförande, med start i januari. Mediejätten uppgav vidare att de avser utse en efterträdare till vd Bob Iger i början av 2026.

Bland Wall Streets chipjättar steg Nvidia med 2,6 procent medan Intel var ned 1 procent och Broadcom tappade 0,3 procent.

Hälsovårdsförsäkringsbolagen Cigna och Humana tappade båda efter att Bloomberg News i fredags kväll, efter börsens stängningstid, rapporterat att det återupptagits fusionssamtal. Cignas aktie sjönk med 4,2 procent, medan Humana var ned med 1,7 procent.

Flygbolaget Southwest var i sin tur ned med 2,2 procent efter att det rapporterats att aktivistfonden Elliott är i förhandlingar om att ta en styrelsepost, enligt CNBC:s källor. Elliott äger 10 procent av Southwest och har propagerat för att göra stora förändringar i styrelsen och sparka vd Bob Jordan för att möjliggöra strategin och förbättra lönsamheten så att aktiekursen kan stärkas.

I flygbranschen noterades parallellt en drygt 50-procentig uppgång för Spirit Airlines vars aktie tagit rejält med stryk sedan flygbolagets föreslagna fusion med sektorkollegan Jetblue blockerats.

Flygbolaget har meddelat att de fått mer tid att hantera sin skuldbörda, vilket lindrar den omedelbara risken för en konkurs.

Sedan årsskiftet är Spirit-aktien ned nära 90 procent.



Graf: S&P 500 måndagen den 21 oktober

Källa: Infront


Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Boeing - I dag

{point.key}

Broadcom - I dag

{point.key}

Home Depot - I dag

{point.key}

Intel - I dag

{point.key}

Walt Disney - I dag

{point.key}

NVIDIA - I dag

{point.key}

NVIDIA - I dag

{point.key}

American Express - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -