Danske Bank: Trump-seger mer gynnsam för aktiemarknaden (Finwire)

2024-10-21 10:08

En seger för Donald Trump i presidentvalet väntas bli mer gynnsam för aktiemarknaden, i alla fall på kort sikt. Det skriver Danske Bank i senaste veckobrevet.

Trumps politik med skattesänkningar och fokus på näringslivet väntas gynna börsen kortsiktigt. Segern väntas också gynna främst amerikanska intressen på bekostnad av utvecklingen i omvärlden.

“Särskilt Kina befinner sig i skottgluggen då Trump hotat med höga tullar på samtliga kinesiska varor, men även Sverige och Europa skulle sannolikt beläggas med nya tullar. För börserna väntar vi oss att en seger för Trump skulle gynna amerikanska aktier framför andra marknader. En seger för Harris skulle i stället kunna ta bort en del av riskerna för Europa och Kina”, skriver banken.

Vad gäller rapportsäsongen har den i USA varit något bättre än väntat hittills. Men samtidigt har kursrörelserna i samband med rapporterna varit stora, vilket pekar på en viss osäkerhet i marknaden, enligt Danske Bank.

Banken behåller sin övervikt i aktier, då en amerikansk mjuklandning kombinerat med räntesänkningar väntas ge brett stöd åt börserna. Därtill ser man positivt på att Kina går framåt med omfattande stimulanser.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se



redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -