VOLVO
HAR PLAN FÖR ATT LÖSA STÖRNINGAR FÖR MACK TRUCKS - VD (Direkt)

2024-10-18 10:18

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Lastbilstillverkaren Volvo har vidtagit åtgärder kring störningar i leveranserna av hytter till det amerikanska lastbilsmärket Mack.

I slutet av september tog Volvo över den verksamheten från en underleverantör för att kunna kontrollera situationen, uppgav Volvos vd Martin Lundstedt vid fredagens rapportpresentation.

Att situationen ska lösas helt är Volvochefen övertygad om, men det är i nuläget oklart när det kan ske.

"Jag är ödmjuk och säger att i en situation där 'alla stjärnor står rätt' kan det gå ganska snabbt, men vi måste också vara realistiska. Det viktiga är att vi har en plan för att lösa situationen vilket jag vet att vi kommer att göra", sade Martin Lundstedt.

Problemen vid Mack sker i en situation där märket har mer kunder och volymer än vad bolaget kunnat ta hand om, enligt Volvochefen.

Leveransstörningarna har lett till betydligt lägre volymer för Mack än väntat.

Dessutom har Volvo startat serieproduktionen av den helt nya Volvo VNL-serien i Nordamerika. För att hantera introduktionen enligt plan har bolaget behållit resurser trots en lägre produktion.

Dessa båda händelserna, som Volvo kallar "tillfälliga", hade en sammanlagd påverkan på lastbilsverksamhetens rörelsemarginal med cirka -1 procentenhet under det tredje kvartalet. I rapporten skrev Volvo att bolaget förväntar sig att delar av dessa effekter kommer att kvarstå under resten av året.


Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Volvo B - I dag

{point.key}

Volvo B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -