Jupiter Dynamic Bd L SEK Hsc Acc
Jupiter Dynamic Bond ökade 0,5 procent i september - Fed inleder räntesänkningscykel (Finwire)

2024-10-18 12:04

Fonden Jupiter Dynamic Bond steg 0,5 procent i september. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 3,3 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Ariel Bezalel och Harry Richards.

Förvaltarna skriver inledningsvis att september var en god månad för räntemarknader, detta efter att Fed kommit med sin första räntesänkning och slog till med en dubbelsänkning om 50 baspunkter vilket överraskade marknaden. Även ECB kom med en räntesänkning på 0,25 procentenheter under månaden.

Samtidigt lyfter man fram det enorma stimulanspaketet i Kina som presenterades under månaden. Räntesänkningar tillsammans med insatser för att stärka fastighets- och aktiemarknaden annonserades under september.

Fondens exponering mot Storbritannien, Australien och Nya Zeeland bidrog marginellt negativt, utöver det bidrog exponeringen mot statsobligationer på utvecklade marknader positivt. Främsta bidraget kom från amerikanska statsobligationer.

Exponeringen mot företagsobligationer bidrog positivt och exponeringen mot high yield på utvecklade marknader inom finans och hälsovård var bland de starkaste bidragsgivarna.

Under månaden ökade man sin exponering mot statsobligationer och investment grade-obligationer på utvecklade marknader. Bland annat så ökade man sin exponering mot Storbritannien.

Framöver fortsätter förvaltarna att förvänta sig en inbromsning i USA.

"Vi skulle inte underskatta den senaste tidens ökning av arbetslösheten som en historiskt korrekt förutsägelse av recessioner. I det här skedet är den enda biten som saknas en mer betydande ökning av antalet uppsägningar. Resten av världen fortsätter att se ut att vara i en osäker position för oss. Återhämtningen i euroområdet har i stort sett försvunnit, med de senaste PMI-mätningarna som visar på förnyad svaghet och en inflation som snabbt kyls av."

Den brittiska ekonomin uppges ha överraskat på uppsidan under första halvåret. Den senaste tidens data har dock visat på en viss försämring. Begränsat utrymme för ytterligare finanspolitiska åtgärder och snabba räntehöjningar på utestående bostadslån utgör viktiga hinder för ekonomin.

Inflationen i världen framstår alltmer som ett mindre problem och de allmänt diskuterade fördröjningarna i tjänsteinflationen lämnar fortfarande ett mycket betydande utrymme för disinflation under de kommande månaderna. Förvaltarna menar att det viktigaste kring allt detta är att räntorna fortfarande är alldeles för höga i dagsläget och att det behövs fler lättnader.


Jupiter Dynamic Bond, % september, 2024
Fond MM, förändring i procent 0,5
Fond i år, förändring i procent 3,3

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.



redaktion@finwire.org
© Copyright

Jupiter Dynamic Bd L S... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -