Formpipe Software
Formpipe har drabbats av en cybersäkerhetsindident i sin danska verksamhet (Finwire)

2024-10-18 14:05

Programvarubolaget Formpipe Softwares danska dotterbolag har drabbats av en cybersäkerhetsincident som påverkar vissa av bolagets interna servrar i Danmark. Formpipe gör bedömningen att incidenten har begränsad påverkan på verksamheten. Det framgår av ett pressmeddelande.

Formpipe har skyndsamt vidtagit åtgärder och anlitat cybersäkerhetsexperter för incidenthantering och affärskontinuitet. Formpipe har också anmält incidenten till danska Polismyndigheten, Center för Cybersikkerhed samt till Datatilsynet, i enlighet med danska datasäkerhetslagar.

Incidenten är begränsad till den danska verksamheten inom affärsområde Public, det vill säga den svenska verksamheten eller övriga internationella kunder påverkas inte.

Incidenten har endast påverkat interna system. Inga produktionssystem eller kundlösningar är påverkade vilket betyder att inga kunddata har exponerats. Alla relevanta kunder har kontaktats och ytterligare förebyggande säkerhetsåtgärder är vidtagna. Påverkade system har tagits off-line. Detta kan påverka kapaciteten på kundsupporten i Danmark under den närmaste tiden.

Den finansiella påverkan på fjärde kvartalets resultat bedöms vara begränsad.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Formpipe Software - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -