AUTOLIV
SPÅR HAMNA I LÅGA ÄNDEN INTERVALL RESULTATPROGNOS 2024 (Direkt)

2024-10-18 12:13

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Med det säsongsmässigt "starka" fjärde kvartalet kvar av året kan Autoliv bekräfta sin indikation om cirka 9,5-10,0 procent justerad rörelsemarginal för 2024.

Det skriver Autolivs vd Mikael Bratt i rapporten för det tredje kvartalet.

"Vi förväntar oss att vara på den låga änden av detta intervall, eftersom vi nu förväntar oss en organisk tillväxt för helåret 2024 på 1 procent i stället för som tidigare förväntat 2 procent", skriver han och hänvisar till den ofördelaktiga utvecklingen av marknadsmixen.

För årets första nio månader var Autolivs justerade rörelsemarginal 8,5 procent (7,6).

Fordonsproduktionen var svag i det tredje kvartalet, med en minskning på nära 5 procent globalt, som en följd av en kombination av lagerminskningar, främst i Amerika, och en hög jämförelsebas, framför allt i Kina.

"I denna tuffa miljö lyckades Autoliv växa 4 procentenheter snabbare än fordonsproduktionen, vilket möjliggjorde en nära oförändrad försäljning och rörelseresultat", skriver Mikael Bratt och påpekar att det skedde trots en 14 miljoner dollar stor kostnad relaterad till en leverantörsuppgörelse.

"Vi kunde uppnå dessa resultat främst tack vare vår kostnadskontroll, inklusive en fortsatt minskning av antalet tjänstemän. Genom att accelerera våra effektiviseringsåtgärder minskade den produktionsrelaterade arbetsstyrkan med 3.100 jämfört med ett år tidigare, vilket är en minskning med 6 procent", skriver han.


Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Autoliv SDB - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -