Tesla
Tesla faller i förhandeln - för lite detaljer vid Robotaxi-eventet enligt analytiker (Finwire)

2024-10-11 13:16

Elbilstillverkaren Tesla faller mer än 6 procent i förhandeln efter att bolagets robotaxi-event inte lyckats imponera.

Bolaget presenterade sin självkörande Cybercab, men också transportfordonet Robovan. Elon Musk sade om Cybercab att fordonet skulle kosta under 30 000 dollar och börja tillverkas före 2027. Fordonet saknar både ratt och pedal.

Men i övrigt var det fattigt på detaljer, noterar analytiker. Barclays sade att avslöjandena inte hade lyckats belysa några kortsiktiga möjligheter för Tesla, utan istället prioriterades Musks vision om helt autonom körning.

“På kort sikt kommer aktien sannolikt att vara “sälj nyheten”, eftersom fokus nu flyttas tillbaka till fundamenta - som i bästa fall har varit neutrala”, sade Barclays enligt Bloomberg News. Banken har jämvikt och riktkursen 220 dollar.

Baird, som är mer optimistiska med en outperform-rekommendation, påpekar att några lågprismodeller som kan tillverkas på befintliga produktionslinjer inte blev uppvisade. Man bedömer nu att investerarnas fokus kommer att flytta till marginalerna i takt med att Q3-rapporten släpps på onsdag. Baird har riktkursen 280 dollar.

Vad gäller Cybercab specifikt bedömer Bloomberg Intelligence att fordonet troligen kommer att behöva utrustas med ratt och pedal för att kunna skala upp produktionen.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se


redaktion@finwire.org
© Copyright

Tesla - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -