MONIVENT
UPPTAR KONVERTIBELT LÅN OCH FÖRESLÅR FÖRETRÄDESEMISSION (Direkt)

2024-10-09 20:10

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Styrelsen i medicinteknikbolaget Monivent, med fokus på att förbättra vården för nyfödda barn med andningssvårigheter, har beslutat att uppta bryggfinansiering genom att ingå konvertibelt låneavtal om totalt cirka 3,9 miljoner kronor. Bolaget meddelar även avsikt att genomföra en företrädesemission om cirka 13 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

För lånet utgår en fast ränta om 50 procent av utlånat kapital utan uppläggningsavgift och lånet löper som längst till och med den 28 februari 2025.

Bolaget har ensidig rätt att påkalla konvertering av lånet och ränta till aktier i bolaget för en fast konverteringskurs om 0:30 kronor per aktie.

Syftet med bryggfinansieringen är att skapa finansiell uthållighet för att förhandla och ingå ett globalt distributionsavtal.

Konverteringskursen om 0:30 kronor per aktie motsvarar teckningskursen per aktie i den företrädesemission om cirka 13 miljoner kronor som styrelsen föreslår att en extra bolagsstämma bemyndigar.

Företrädesemissionen avses genomföras i slutet av fjärde kvartalet 2024 eller i början av första kvartalet 2025, i syfte att konvertera det konvertibla lånet och säkerställa rörelsekapital samt finansiera den fortsatta produktutvecklingen.


Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Monivent - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -