QLOSR GROUP
SÄLJER ALLA VÄSENTLIGA DOTTERBOLAG (NY) (Direkt)

2024-10-08 08:25

(Tillägg: från sjätte stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Qlosr, som säljer it-lösningar, har ingått ett aktieöverlåtelseavtal avseende försäljning av bolagets samtliga väsentliga dotterbolag till det norska IT-bolaget ECIT för 301 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Om villkoren för transaktionens genomförande uppfylls är tillträde planerat under november 2024. Köpeskillingen avses betalas dels kontant, dels genom lösande av skulder samt, om vissa uppställda villkor uppfylls, dels genom erläggande av en tilläggsköpeskilling.

Den avsiktsförklaring som Qlosr offentliggjorde i ett pressmeddelande den 30 augusti i år avseende avyttring av vissa verksamhetsdelar till en annan skandinavisk IT-koncern, är inte längre aktuell, meddelas det.

Givet att transaktionen godkänns av bolagsstämman kommer styrelsen så snart som möjligt att återkomma med mer information om formerna och tidplanen för utskiftning av bolagets medel till aktieägarna.

Transaktionen innebär att hela Qlosr Groups IT-verksamhet överlåts.

Den totala köpeskillingen på 301 miljoner kronor består av en kontant del om 11,5 miljoner kronor, lösande av bolagets skulder till kreditinstitut om cirka 50 miljoner, lösande av skulder som Qlosr har att utge i tilläggsköpeskillingar till olika parter om 12,2 miljoner kronor och lösande av bolagets koncerninterna skulder om cirka 227 miljoner kronor.

"Därutöver består vederlaget av en rörlig kontant tilläggsköpeskilling om maximalt 12,5 miljoner kronor under förutsättning att ebita för de sålda dotterbolagen uppgår till minst 45 miljoner kronor under något av åren 2025, 2026 eller 2027", meddelas det.

Transaktionen kräver godkännande från extra bolagsstämma i Qlosr Group. Styrelsen kommer inom kort att kalla till extra bolagsstämma.

Vidare är transaktionen villkorad av att köparen genomför en sedvanlig due diligence med tillfredsställande resultat och av relevanta myndighetsgodkännanden, framgår det.


Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Qlosr Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -