FLUICELL
HAR PENGAR TILL SOMMAREN 2025 ENLIGT VD (Direkt)

2024-10-08 13:27

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bioprint- och encellsbiologibolaget Fluicell har pengar fram till sommaren 2025 efter att tidigare i år ha genomfört en fulltecknad företrädesemission och fått in pengar via teckningsoptioner av serie TO5.

Det uppger vd Carolina Trkulja i en så kallad nulägesrapport.

Beräkningen uppges vara gjord utifrån nuvarande prognoser för kostnadsutveckling och inkluderar inte eventuellt kapitaltillskott från teckningsoptionen TO6.

"Utöver stödet från våra aktieägare har även en ökad kostnadskontroll med stärkt fokus på vår kärnverksamhet bidragit till att förbättra vårt kassaflöde. Till detta adderas dessutom det beviljade arbetsgivaravgiftsavdraget på 2,7 miljoner kronor för personal sysselsatt inom forskning och utveckling som vi meddelade den 3 oktober som medför en ytterligare förstärkning av vår kassa", skriver Fluicell-chefen.

Med hänsyn till kapitaltillskotten ser Fluicell goda möjligheter att förlänga aktiviteter inom produkt- och affärsutveckling planerade till 2024 till att även inkludera första halvan av 2025, heter det i nulägesrapporten som kretsar kring bolagets pågående och planerade projekt inom regenerativ medicin och humana screeningprodukter.


Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Fluicell - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -