OX2
OX2 rekryterar Roshan Saldanha från Sinch som ny finanschef (Finwire)

2024-10-08 09:06

Vindkraftsbolaget OX2 har utsett Roshan Saldanha till ny finanschef. Han tillträder i april nästa år och kommer att ingå i ledningsgruppen, enligt ett pressmeddelande.

Roshan Saldanha har nästan 25 års finansiell erfarenhet från olika branscher och noterade bolag. Han är idag finanschef på Sinch och har tidigare haft flera ledande befattningar på Tele2. Sinch meddelade under morgonen att Roshan Saldanha lämnar framöver.

- Jag är glad att kunna välkomna Roshan till OX2. Vi befinner oss i en spännande tid där omställningen mot en hållbar framtid har fått upp farten och vi ser stora möjligheter i många av våra marknader. Roshans erfarenhet av att ansvara för det finansiella perspektivet på tillväxtresor blir värdefullt för OX2 de kommande åren, säger OX2:s vd Paul Stormoen.

Roshan Saldanha kommer att ersätta Johan Rydmark som valt att lämna OX2. Rydmark kommer att vara kvar i sin roll till april.

OX2 kommer att avnoteras från Stockholmsbörsen och har sista handelsdag den 21 oktober. Bakgrunden är att riskkapitalbolaget EQT efter ett bud kontrollerar mer än 95 procent av aktierna.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Sinch - I dag

{point.key}

OX2 - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -