SVEAFASTIGHETER
FÖRSTA DAG FÖR HANDEL VÄNTAS BLI 18/10 (Direkt)

2024-10-07 14:13

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastighetsbolaget Sveafastigheter, som ska knoppas av från SBB, har släppt prospektet inför bolagets notering på First North. Första dag för handel väntas bli den 18 oktober 2024.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Flertalet personer i ledningsgruppen och styrelsen, och SBB:s vd Leiv Synnes har åtagit sig att förvärva aktier i noteringen, uppger Sveafastigheter.

Vidare framgår det att anmälningsperioden för allmänheten i Sverige och SBB:s förturstranch förväntas pågå under perioden 8–16 oktober, medan anmälningsperioden för institutionella investerare förväntas pågå mellan 8–17 oktober.

Som tidigare kommunicerats ligger priset på aktierna i intervallet 39:50–45:50 kronor. Det slutliga priset förväntas offentliggöras genom ett pressmeddelande omkring den 18 oktober, uppger bolaget.

Erbjudandet omfattar upp till 88 miljoner befintliga aktier i Sveafastigheter, vilket motsvarar 44 procent av det totala antalet aktier i bolaget. Det är dock inklusive en övertilldelningsoption om högst 11,5 miljoner aktier, vilket motsvarar högst 15 procent av det totala antalet aktier i erbjudandet.

Förutsatt att övertilldelningsoptionen inte utnyttjas kommer erbjudandet att bestå av högst 76,5 miljoner aktier, vilket motsvarar cirka 38 procent av det totala antalet aktier i Sveafastigheter.

Baserat på fullständig acceptans av erbjudandet och ett slutligt erbjudandepris i mittpunkten av prisintervallet om 42:50 kronor per aktie, uppgår det totala värdet av erbjudandet till 3,7 miljarder kronor.

Om övertilldelningsoptionen inte utnyttjas, uppgår det totala värdet av erbjudandet till 3,3 miljarder kronor, baserat på mittpunkten av prisintervallet (42:50 kronor).


Emanuel Furuholm +46 8 5191 7925

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Samhällsbyggnadsbo. i... - I dag

{point.key}

Samhällsbyggnadsbo. i... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -