Norron Sustainable Preserve R SEK
Norron Sustainable Preserve ökade 1,02 procent i september - FED och Riksbanken signalerar om ytterligare räntesänkningar (Finwire)

2024-10-07 15:57

Fonden Norron Sustainable Preserve steg 1,02 procent i september. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 5,92 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarteamet bestående av Peter Werleus, Jan Törnstrand och Jesper Laudon Meyer.

Inledningsvis konstaterar förvaltarna att den starka utvecklingen under september drevs främst av nedåtgående marknadsräntor, vilket bidrog med 0,66 procent, samt den löpande kupongavkastningen och kreditmarginalens utveckling, som avkastade 0,22 respektive 0,14 procent.

Förvaltarna uttrycker att de minskar exponeringen mot krediter med fast kupong i SEK till förmån för att allokera kapital till EUR-krediter från nordiska bolag.

Centralbankerna står fortsatt i fokus, där styrräntorna på många håll tycks vara på väg nedåt.

"Världens centralbanker har varit fortsatt aktiva i sina penningpolitiska åtgärder. Både FED och Riksbanken signalerade möjligheten till ytterligare räntesänkningar samt att inflationen närmar sig nu centralbankernas mål på 2 procent", skriver förvaltarna.

Allokeringen i Investment Grade kontra High Yield förblev i princip oförändrad från augusti med en fördelning om 92 respektive 8 procent.

Kredit- och räntedurationen förblev även i stort sett oförändrade, vid månadsskiftet uppgick de till 3,3 respektive 2,6 år.

Fondens yield sjönk samtidigt från 3,7 procent vid slutet av augusti till 3,4 vid utgången av september.

De största innehaven vid månadsslutet var Kesko, Landshypotek samt Swedish Covered Bond Corporation, med portföljvikter om 1,79, 1,68 respektive 1,67 procent.

Norron Sustainable Preserve, % september, 2024
Fond MM, förändring i procent 1,02
Fond i år, förändring i procent 5,92

Alexander Fellbom
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.‌



redaktion@finwire.org
© Copyright

Norron Sustainable Pre... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -