Norron Select R
Norron Select minskade 0,02 procent i september - starkt bidrag från Valmet (Finwire)

2024-10-07 16:03

Fonden Norron Select minskade 0,02 procent i september. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 7,44 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarteamet bestående av Marcus Plyhr, Peter Werleus, Jan Törnstrand, Oscar Sjögren och Jesper Laudon.

Inledningsvis konstaterar förvaltarna att september präglades av hög volatilitet, där de defensiva bolagen överpresterade jämfört med de cykliska bolagen.

Under månaden utfärdades även en rad vinstvarningar från både konsument- och industribolag. Utöver det menar förvaltarna att marknadens tillväxtförväntningar är i ett avtagande stadie.

"Vad gäller fondspecifika nyheter mottog Valmet en order värd över 1 miljard euro, vilket dämpade marknadens oro kring bolagets orderingång och kapacitetsutnyttjande, samtidigt som kassaflödet förväntas stärkas", skriver förvaltarna.

Beskedet från Valmet bidrog till att aktien presterade starkt, vilket även innebar att den blev långbokens främsta bidragsgivare, följt av Epiroc samt Atlas Copco.

I kortboken var det Bufab, Vitec och Danske Bank som stod för de främsta bidragen.

I den negativa vågskålen återfinns Astra Zeneca, Fasadgruppen och Novo Nordisk i långboken, tillsammans med Balder, Latour och Assa Abloy i kortboken.

Fondens nettoexponering uppgick till 30-35 procent samtidigt som bruttoexponeringen uppgick till 200 procent.

De största innehaven vid månadsskiftet var Handelsbanken, Hexagon samt Astra Zeneca, med portföljvikter om 7,41, 6,33 respektive 5,10 procent.

Norron Select, % september, 2024
Fond MM, förändring i procent -0,02
Fond i år, förändring i procent 7,44

Alexander Fellbom
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.‌



redaktion@finwire.org
© Copyright

Norron Select R - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -