EGETIS THERAPEUTICS
AVSER GÖRA RIKTAD EMISSION OM 300 MLN KR (Direkt)

2024-09-30 17:41

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Egetis Therapeutics avser göra två riktade nyemissioner av aktier om sammanlagt cirka 300 miljoner kronor, eller runt 30 miljoner dollar, genom ett accelererat bookbuilding-förfarande riktat till institutionella investerare.

Det framgår av ett pressmeddelande vid Stockholmsbörsens stängning på måndagen.

Emissionen leds av den amerikanska specialistinvesteraren Frazier Life Sciences och av Cidro Förvaltning (Peter Lindell), vilka har åtagit sig att teckna upp till 10 miljoner dollar respektive upp till 3 miljoner dollar. Det är sammanlagt 43 procent av det planerade emissionsbeloppet.

Bolaget avser använda likviden till att primärt finansiera den fortsatta utvecklingen av Emcitate för ansökan om marknadsgodkännande i USA, möjliggörandet av ett marknadsgodkännande i EU för Emcitate, förberedande lanseringsaktiviteter i Europa och fortsatt uppbyggnad av en kommersiell och medical affairs-organisation för kommersialiseringen av Emcitate i EU och USA, samt till rörelsekapital och allmänna bolagsändamål.

Egetis har anlitat Bryan, Garnier & Co som Sole Global Coordinator och, tillsammans med Handelsbanken Capital Markets, som Joint Bookrunners i samband med den riktade emissionen.

Den riktade emissionen består av två separata trancher. En tranch uppgår till motsvarande 15 procent av utestående aktier, baserat på bemyndigandet från årsstämman som hölls i våras, och en andra tranch som kommer att vara föremål för godkännande av en extra bolagsstämma.

Egetis Therapeutics aktie steg i den ordinarie måndagshandeln på Stockholmsbörsen med 17 procent till 5:18 kronor, motsvarande ett samlat marknadsvärde för bolagets aktiekapital vid drygt 1,5 miljarder kronor.


Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Egetis Therapeutics - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -