Modelon
Modelon genomför kostnadsbesparingar om 25 miljoner kronor (Finwire)

2024-09-25 14:09

Mjukvarubolaget Modelon lanserar kostnadsbesparingar om 25 miljoner kronor på årsbasis med full effekt från första kvartalet 2025. Omstruktureringskostnaderna uppgår till 8 miljoner kronor, vilket kommer belasta tredje kvartalet i år.

Det framgår av ett pressmeddelande.
”Under mina första tre månader som vd för Modelon har jag sett många nya affärsmöjligheter i möten med kunder, och jag har imponerats av våra medarbetares engagemang och kompetens. Samtidigt som detta ger mig självförtroende konstaterar jag också att vi måste öka takten i ARR-tillväxten och på vägen mot lönsamhet. En slimmad organisation gör att vi kan få ut produktinnovationer snabbare på marknaden, och jag ser fram emot att arbeta med den nya ledningsgruppen för att genomföra förändringarna”, säger vd Jan Häglund i en kommentar.

Modelons nya organisation träder i kraft den 1 oktober. Bolaget anpassar alla kundnära funktioner till tillväxt av återkommande mjukvaruintäkter. Utvecklingen av Modelon Impact, bolagets flaggskeppsprodukt, konsolideras på färre platser och i färre team. Effektiviseringsprogrammet minskar overheadkostnader och externa konsulter samt antalet anställda inom vissa funktioner, uppger bolaget.

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Modelon B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -