ITAB
FÖRVÄRVAR BOLAG FÖR 320 MLN EUR, PLANERAR NYEMISSION (Direkt)

2024-09-25 18:13

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Butiksinredningsföretaget Itab har ingått avtal om att förvärva samtliga aktier Financière HMY, för en kontant köpeskilling om 320 miljoner euro. Samtidigt utreder bolaget förutsättningar för en nyemission på 850 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

HMY beskrivs av Itab som en europeisk leverantör av butiksinredning, kassor och butiksdesign till detaljhandeln i främst Europa, Sydamerika och Mellanöstern. Huvudkontoret är beläget i Frankrike, och bolaget har omkring 3.000 anställda.

Under räkenskapsåret 2023 hade HMY en omsättning om cirka 541 miljoner euro tillsammans med en justerad ebitda-marginal om cirka 9,3 procent.

"Det planerade förvärvet kommer att ge Itab en väsentligt större och mer relevant kundbas, stärka Itabs position på de väst- och sydeuropeiska detaljhandelsmarknaderna samt ge geografiskt kompletterande fördelar givet HMY:s närvaro i framför allt Spanien, Frankrike, Mellanöstern och Sydamerika", skriver bolaget i pressmeddelandet.

Transaktionen avses finansieras genom en kombination av ny skuld och eget kapital, bestående av en ny långfristig kreditfacilitet om 255 miljoner euro som tillhandahålls av Danske Bank, Nordea och Swedbank. I samband med detta planeras en riktad nyemission om cirka 850 miljoner kronor som ska genomföras genom ett accelererat bookbuilding-förfarande.

Itab siktar på att teckningskursen kommer att fastställas innan aktiehandeln påbörjas på torsdagen den 26 september.


David Ahnlund +46 8 5191 7900

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

ITAB Shop Concept - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -