Affärsvärlden avråder från att teckna Ramlösa Shippings nyintroduktion (Finwire)

2024-09-25 13:50

Ramlösa Shipping är ett slags investmentbolag som investerar i andelar av fartyg. Fartygen hyrs ut till rederier. Bolaget siktar nu på att notera sig på First North med första handelsdag den 25 oktober.

"Vi är mycket skeptiska till Ramlösa Shipping då bolagets grundare även är huvudpersoner i en starkt kritiserad försäkringsförmedlare", skriver Affärsvärlden i en analys på onsdagen.

Tidningen hittar två varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Den första handlar om lång väntetid, det dröjer 17 dagar från sista teckningsdag till första handelsdag. Den andra handlar om CV med plumpar, vd Stefan Norrsell och flera andra av Ramlösa Shippings grundare ligger bakom kritiserade Kapitalgruppen.

"Shippingbranschen är starkt volatil och svårighetsgraden är hög. Vi betvivlar starkt att Ramlösa Shipping kommer kunna generera 20 procent avkastning per år över tid. Och definitivt inte till låg risk. Ramlösa Shippings kopplingar till Kapitalgruppen som säljer dåliga sparprodukter gör att vi inte heller känner något förtroende för nyckelpersonerna. Håll er borta från denna aktie", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -