BÖRSEN
UPPÅT, NIBES RAPPORTLYFT FÖRSVANN, OMXS30 +0,4% (Direkt)

2024-08-16 17:34

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen avslutade veckan med måttliga indexuppgångar på fredagen. Värmeteknikbolaget Nibes inledande rapportlyft sjönk ihop allteftersom under dagen.

Vid börsstängning var OMXS30 upp 0,4 procent till 2.533, och totalt omsattes aktier för 15,9 miljarder kronor under dagen.

Sett till de svenska storbolagen var det överlägset Nibe som handlades livligast, efter att på morgonen gått ut med delårssiffror där rörelseresultatet slog förväntningarna. Nibe spår en successiv förbättring av efterfrågan framgent.

"Det är precis som vi tidigare sagt, att vi kommer att se en successiv förbättring under andra halvåret, och vi står fast vid den bedömningen", sade Nibes vd Gerteric Lindquist till Nyhetsbyrån Direkt.

Efter en inledande tvåsiffrig uppgång i aktien pyste dock luften ur successivt - vid stängning var aktien endast upp 0,9 procent. Högst upp inom OMXS30 fanns i stället molnkommunikationsbolaget Sinch och Electrolux med ökningar på 3,6 respektive 2,7 procent.

Bland dagens förlorare sågs fastighetsbolaget SBB och läkemedelsbolaget Astra Zeneca tappa 1,3 respektive 0,6 procent.

Rapportaktuella Boozt föll i sin tur 4,4 procent efter att e-handelsbolaget snävade in prognosintervallet för både omsättning och rörelsemarginal för helåret. I andra kvartalet var dessutom rörelseresultatet något under förväntningarna.

Raysearch lyfte i stället 19 procent. Medicinteknikbolaget ökade sitt rörelseresultat kraftigt under det andra kvartalet och rörelsemarginalen lyfte till 24,9 procent, mot 7,6 procent i fjol.

Bland övriga rapporterande bolag steg omsorgsbolaget Ambea med en 4,5-procentig uppgång samtidigt som Björn Borg adderade 5,5 procent. Backade gjorde Garo och Ovzon med 2,1 respektive 3,8 procent.

I övrigt fortsatte Storskogen torsdagens rusning genom att addera 8,4 procent ytterligare. Flera banker och analyshus har på fredagen höjt sina riktkurser för aktien, däribland Nordea som med sin riktkurs på 19 kronor nästan ser en kursdubbling inom räckhåll.

Gamingbolaget Embracer hämtade igen så gott som hela torsdagens rapportutlösta fall med en ökning om 5,6 procent. Ett antal riktkurssänkningar har gjorts från en analytikerkår som är enhälligt positivt inställda till gamingaktien med upprepade köprekommendationer som följd.

I övrigt har EQT meddelat ett förvärv av en Singaporebaserad onlinebostadsplattform, Property Guru, i en affär värd 1,1 miljarder. Aktien var upp 1,7 procent.



Graf: OMXS30 fredagen den 16 augusti

Källa: Infront


David Ahnlund +46 8 5191 7900

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Electrolux B - I dag

{point.key}

NIBE Industrier B - I dag

{point.key}

Sinch - I dag

{point.key}

Garo - I dag

{point.key}

Boozt - I dag

{point.key}

Ovzon - I dag

{point.key}

Samhällsbyggnadsbo. i... - I dag

{point.key}

EQT - I dag

{point.key}

Boozt - I dag

{point.key}

Storskogen Group B - I dag

{point.key}

Embracer Group B - I dag

{point.key}

Ambea - I dag

{point.key}

RaySearch Laboratories B - I dag

{point.key}

Samhällsbyggnadsbo. i... - I dag

{point.key}

AstraZeneca - I dag

{point.key}

Björn Borg - I dag

{point.key}

Electrolux B - I dag

{point.key}

AstraZeneca - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -