Carnegie Micro Cap minskade 1,69 procent i augusti - Concentric har erhållit kontantbud (Finwire)

2024-09-11 15:54

Fonden Carnegie Micro Cap minskade 1,69 procent i augusti. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 17,7 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av fondens förvaltare Viktor Henriksson.

Inledningsvis skriver förvaltaren att augusti i vanlig ordning var relativt nyhetsfattigt efter det rapporttäta juli.

"Börsen åkte berg- och dalbana med kraftiga fall månadens första dagar och sedan återhämtning resten av månaden. Totalt sett ett svagt minus och ganska ljummet intresse för microbolag."

Henriksson tar upp innehavet Concentric som som under månaden fick bud från danska A.P Möller. Kontantbudet på 230 kronor per aktie förklaras i och med en premie på 60 procent vara generöst, men samtidigt fördelaktigt för budgivaren på grund av Concentrics senaste kursnedgång.

Vidare menar han att Concentric trots kortsiktiga utmaningar har en långsiktigt stark utveckling med hög lönsamhet. Det finns mycket som även talar för lovande framtida tillväxtmöjligheter, med flera intressanta nischer som kan bära frukt, enligt förvaltaren.

"Med allt detta sagt, budet får klassas som attraktivt givet en hög premie, kontant betalning och relativt snabb väg till betalning. Det finns goda chanser för budet att gå igenom", skriver förvaltaren avslutningsvis.

Fondens största innehav vid månadsskiftet var TF Bank, AQ Group och New Wave och med vikter om 9,9, 7,2 respektive 6,8 procent. Största sektorer var samtidigt industri, sällanköpsvaror och teknik.

Carnegie Micro Cap, % augusti, 2024
Fond MM, förändring i procent -1,69
Fond i år, förändring i procent 17,70

Adam Fransson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.



redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -