Mirae Asset India Mid Cap Equity Fund ökade 0,78 procent i september - optimistisk syn på den indiska ekonomin (Finwire)

2024-10-23 10:09

Fonden Mirae Asset India Mid Cap Equity Fund steg 0,78 procent i september, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 1,61 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 19,28 procent och är därmed sämre än index som har ökat 29,40 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Inledningsvis konstaterar förvaltarna att det indiska indexet Nifty steg med 2,3 procent under månaden. FED:s beslut om att sänka räntan med 50 baspunkter beskrivs ha bidragit till att främst IT-sektorn tog fart på den indiska börsen.

Vidare kommenterar förvaltarna den kinesiska marknaden, där börserna steg med över 20 procent under endast en vecka.

"Kina presenterade ett stimulanspaket med målet att återuppliva aktiemarknaden, tillsammans med fastighetsmarknaderna. Kinas centralbank, People's Bank of China, introducerade två nya verktyg för att stärka kapitalmarknaden, varav ett inkluderar ett swap-program som ger fonder, försäkringsbolag och mäklare lättare tillgång till finansiering för att köpa aktier", skriver förvaltarna.

Vidare diskuterar förvaltarna framtiden, som präglas av en del risker och osäkerheter på världsmarknaden. Oron för en recession i USA och oron för konflikten mellan Israel och Iran nämns som ett par av de främsta osäkerheterna. Förvaltarna menar dock att den indiska marknaden är motståndskraftig på medel- och lång sikt.

"Vi ser ingen betydande risk för Indiens långsiktiga tillväxtutsikter, som projiceras till 6,5 procent i real BNP-tillväxt och 10-11 procent nominell BNP-tillväxt, vilket skulle kunna dubblera ekonomins storlek på cirka sju år."

Fondens största innehav vid månadsskiftet var Axis Bank, CEAT samt Tata Communications, med portföljvikter om 3,92, 3,56 respektive 2,53 procent.

De främsta positiva bidragsgivarna under månaden var CEAT, Vedanta samt Campus Activewear. I den negativa vågskålen återfinns Tata Motors, Ola Electric Mobility samt Crompton Greaves Consumer Electricals.

På sektornivå utgjorde finans den största andelen av innehaven, följt av industri samt sällanköpsvaror.

Mirae Asset India Mid Cap Equity Fund, % september, 2024
Fond MM, förändring i procent 0,78
Index MM, förändring i procent 1,61
Fond i år, förändring i procent 19,28
Index i år, förändring i procent 29,40

Alexander Fellbom
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.‌



redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -