FABEGE
ÖVERDRIVEN RAPPORTREAKTION ENL KEPLER, HÖJER TILL KÖP (NY) (Direkt)

2024-10-23 09:02

(Tillägg: Handelsbankens kommentarer, från stycke sju)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastighetsbolaget Fabeges aktie sjönk drygt 3 procent efter bolagets rapport på tisdagen. Aktien hade dessutom handlats ned i 12 av de 13 föregående handelsdagarna och är ned med 14 procent sedan analyshuset Kepler Cheuvreux nedgraderade Fabege den 7 oktober.

"Enligt vår mening är detta en tydlig överreaktion. Rapporten indikerade återigen en negativ nettouthyrning, men visade en klar förbättring från första halvåret. På den positiva sidan ser vi också att efter sju kvartal i rad med negativa omvärderingar av fastigheter bröts trenden med en ökning på 0,3 procent", skriver analyshuset i en analys där Fabege uppgraderas till köp från behåll samtidigt som riktkursen sänks till 97 kronor (106).

Vad gäller rapporten så redovisade Fabege hyresintäkter i det tredje kvartalet som var helt i linje med Keplers prognos. Driftöverskottet var 2 procent bättre än vad banken förväntat sig medan förvaltningsresultatet kom in 3 procent bättre än analyshusets förväntningar.

Kepler Cheuvreux tror att situationen, på ett års sikt, kommer att vara "mycket bättre" med sannolikt lägre vakanser, start av nya projekt, lägre räntor och Saabs inflytt som kommer att höja hyresintäkterna med 4,5 procent och driftöverskott "med mer än så", där Kepler har estimerat driftöverskottet till 90 procent.

"Med tanke på att det är ett kvalitetsbolag anser vi att P/FFO på 17,5 för 2025 är riktigt prisvärt", skriver banken.

Kepler Cheuvreux riktkurs indikerar en rabatt på 40 procent till Fabeges substansvärde 2025, vilket kan jämföras med sektorgenomsnittet på 15 procent, poängterar analyshuset vidare.

Även Handelsbanken ställer sig positiva till Fabege-aktien och höjer sin långsiktiga rekommendation (tre år) från Market perform till Outperform, vilket Nyhetsbyrån Direkt uppmärksammat tidigare under onsdagen.

"Sentimentet kring aktien är svagt nu, men vi anser att Fabege har en bra exponering mot Stockholms kontorsmarknad och räknar med en vändning med stöd av aktiens alltför låga värdering och tecken på att fastighetsmarknaden så småningom tinar upp", skriver banken.

Fabege uppvisade en vakansgrad om 11 procent i det tredje kvartalet och Handelsbanken uppmärksammar att det finns risk att den stiger något mer i närtid.

"Detta är inget bra recept för tillväxt och starkt sentiment runt aktien, men det har skapat ett bra långsiktigt ingångsläge i ett välkapitaliserat bolag med en högkvalitativ fastighetsportfölj i Stockholm", heter det i analysen.


Emanuel Furuholm +46 8 5191 7925

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Fabege - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -