BERGMAN & BEVING
STIGER EFTER RAPPORT (Direkt)

2024-10-23 10:00

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bergman & Beving steg i onsdagens inledande handel, efter att bolaget släppt sin delårsrapport på morgonen.

Under perioden juli-september 2024, det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2024/2025, ökade nettoomsättningen med 5 procent och ebita steg med 12 procent, till 1.144 respektive 120 miljoner kronor, vilket gav en ebita-marginal på 10,5 procent (9,8).

"Trots en svag underliggande marknad har vi upprätthållit en god förbättringstakt i kvartalet med ökad vinst, stärkt marginal och förbättrad lönsamhet (R/RK)", kommenterade vd Magnus Söderlind i rapporten och påpekade även att samtliga av bolagets tre divisioner bidrog till vinstökningen.

Bergman & Beving har sänkt sina kostnader i jämförbara enheter men då genomförda kostnadsåtgärder ännu inte fått fullt genomslag räknar bolaget med ytterligare effekt framåt.

Magnus Söderlind anser att bolaget är väl positionerat att leverera på de finansiella målen om 500 miljoner kronor i rörelseresultat, 10 procent i rörelsemarginal och en lönsamhet på 45 procent på utsatt tid. Bergman & Beving har också fortsatt ambitionen att förvärva företag med en sammanlagd intjäning om 50–80 miljoner kronor under innevarande år.

Vid 10-tiden hade Bergman & Beving stigit med 5 procent.


Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Bergman & Beving B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -