SALZGITTER
SÄNKER HELÅRSPROGNOSER (Direkt)

2024-10-22 13:10

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det tyska stålbolaget Salzgitter sänker sina försäljnings- och vinstprognoser för 2024 i samband med besked om bland annat nedskrivningar. Exklusive nedskrivningar är resultatet däremot i linje med kapitalmarknadens förväntningar, enligt bolaget.

Det framgår av ett pressmeddelande där Salzgitter även ger besked om ett antal finansiella utfallssiffror för det tredje kvartalet.

"Mot bakgrund av den uttalade perioden med svaghet på nyckelmarknader har Salzgitter inlett ett omfattande paket med åtgärder bortom det nuvarande "Performance 2026"-vinstförbättringsprogrammet med målet att framtidssäkra affärsenheterna", skriver stålbolaget.

Försäljningen för helåret 2024 spås nu bli 9,5-10,0 miljarder euro, jämfört med tidigare guidning som var cirka 10 miljarder.

Ebitda-resultatet väntas landa i intervallet 275-325 miljoner euro, vilket kan jämföras med den tidigare prognosen som var 400-500 miljoner euro.

Före skatt väntas en förlust på mellan 275-325 miljoner euro. Tidigare var prognosen ett resultat före skatt kring nollstrecket.

Avkastningen på eget kapital väntas bli märkbart lägre än året före, heter det samtidigt.

Den fullständiga kvartalsrapporten väntas den 11 november.


Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -