BIOGAIA
RÖRELSERESULTATET I LINJE MED PRELIMINÄRT BESKED (NY) (Direkt)

2024-10-22 08:11

(tillägg: från tredje stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Probiotikabolaget Biogaia redovisar för det tredje kvartalet 2024 en försäljning på 304 miljoner kronor (318)) och ett rörelseresultat på 41,4 miljoner kronor (119,5).

I förra veckan meddelade Biogaia att nettoomsättningen preliminärt blev just cirka 304 miljoner kronor och att rörelseresultatet preliminärt landade på cirka 41 miljoner kronor.

"Under kvartalet har vi upplevt blandade resultat. Även om vissa marknadsområden har presterat under våra förväntningar, är vi nöjda med viktiga framgångar som att etablera en direkt närvaro i Australien, expandera vår verksamhet i Kanada, rekordförsäljning via online-kanaler i USA, kraftfull tillväxt i Kina och starka resultat för vår portfölj för vuxna. Trots dessa kortsiktiga svängningar under kvartalet känner vi oss fortsatt säkra på vår långsiktiga strategi och den solida grund vi bygger för hållbar tillväxt", skriver Biogaias vd Theresa Agnew i delårsrapporten.

Bland annat framgår det i rapporten att segmentet Barnhälsas kvartalsresultat minskade till följd av svag försäljning i EMEA, varför Biogaia vidtar åtgärder i syfte att åstadkomma förbättringar.

"Vi är nöjda med utvecklingen för vår verksamhet inom segmentet Vuxenhälsa med stark tillväxt för Prodentis, Protectis tabletter och Gastrus tabletter under tredje kvartalet", skriver Theresa Agnew.

Regionerna Asia Pacific och Americas fortsätter att uppvisa tillväxt.

"Asia Pacific utvecklades särskilt starkt, främst tack vare våra satsningar på digital marknadsföring inom e-handel och andra konsumentkanaler. Resultatet försämrades i EMEA och LATAM på grund av landspecifika utmaningar", uppger Biogaia-chefen.

Försäljningen minskade i EMEA-området under kvartalet på grund av svag utveckling på vissa marknader, däribland Turkiet, Sydafrika och Spanien, framgår det vidare.

Biogaia står fast vid koncernens mål om att uppnå en långsiktig rörelsemarginal på minst 34 procent.


Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

BioGaia B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -