NEW YORK
TERMINER INDIKERAR NEDGÅNG FRÅN REKORDNIVÅER (Direkt)

2024-10-21 15:03

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börsterminerna i New York indikerade en negativ handelsstart på måndagen, efter att indexen i fredags stängt en sjätte plusvecka i rad och noterat rekordnivåer.

Terminen för breda S&P 500 var ned med 0,2 procent med 45 minuter kvar till öppning, samtidigt som motsvarigheten för teknikindexet Nasdaq 100 sjönk med 0,4 procent. Dow Jones var ned med 0,1 procent.

Kvartalsrapportperioden inleder den mest intensiva veckan, där måndagen är den lite lugnare inledningen. Resultaten hittills har varit blandade. 14 procent av bolagen i S&P 500 har släppt sina rapporter och 79 procent av dessa har slagit förhandsförväntningarna, enligt Factset. Storleken på överraskningarna har dock inte varit så värst imponerande, enligt en notering från estimatinsamlaren.

Bland enskilda bolag noterades en uppgång på 3 procent i förhandeln för flygplanstillverkaren Boeing efter att det rapporterats att fackförbundet på onsdag kommer rösta om ett avtalsförslag som kan bli slutet på den strejk som pågår sedan snart fem veckor tillbaka.

Paketdistributionsbolaget UPS handlades ned med 2 procent efter att Barclays sänkt rekommendationen för aktien med anledning av stor marknadskonkurrens från e-handelsbolaget Amazons växande distributionsnätverk.

Hälsovårdsförsäkringsbolagen Cigna och Humana gick i olika riktning efter att Bloomberg News i fredags kväll, efter börsens stängningstid, rapporterat att det återupptagits fusionssamtal. Cignas aktie sjönk med 4 procent, medan Humana var upp med 4 procent.

Konsumenthälsobolaget Kenvue, en avknoppning från Johnson & Johnson, steg med 8 procent efter att aktivistfonden Starboard tagit position, enligt Wall Street Journal.

Flygbolaget Southwest var i sin tur ned med 1 procent efter att det rapporterats att aktivistfonden Elliott är i förhandlingar om att ta en styrelsepost, enligt CNBC:s källor. Elliott äger 10 procent av Southwest och har propagerat för att göra stora förändringar i styrelsen och sparka vd Bob Jordan för att möjliggöra strategin och förbättra lönsamheten så att aktiekursen kan stärkas.


Noteringar vid 14:45-tiden
(jämfört med nivån vid USA-stängning föregående handelsdag)

Terminen för DJIA        -0,11%         
Terminen för S&P 500     -0,24%         
Terminen för Nasdaq 100  -0,43%         
2-åriga USA-räntan       +0,0234   till 3,9850%
10-åriga USA-räntan      +0,0355   till 4,1322%
Olja, US WTI             +1,98%    till 70:59 dollar/fat
Olja, Brent              +1,70%    till 74:30 dollar/fat
EUR/USD                  -0,0010   till 1:0856

KÄLLA: Infront.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Boeing - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -