FTGF ClearBridge Value Fund ökade 3,39 procent i september – hög portföljaktivitet (Finwire)

2024-10-21 15:51

Fonden FTGF ClearBridge Value Fund steg 3,39 procent i september, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 1,39 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 15,59 procent och är därmed sämre än index som har ökat 16,68 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Inledningsvis konstaterar förvaltarna att Q3 var ett starkt kvartal, där amerikanska aktier nådde nya toppnivåer. S&P 500 är därmed inne på sin femte positiva månad i rad och det fjärde positiva kvartalet i rad.

Samtidigt utvecklades de större bolagen bättre än de mindre, där Russell 1000 steg 2,14 procent, att jämföra med en uppgång om 0,70 procent för Russell 2000.

Under september sjönk oljepriserna och för kvartalet som helhet utvecklades de negativt till följd av stigande lagernivåer i USA och fortsatt svag efterfrågan i Kina.

De innehav som bidrog mest positivt till avkastningen under september var Vistra, Constellation Energy och GE Vernova.

"Vistra fortsatte att stiga av långsiktiga förväntningar om ett starkt kraftpris till följd av ökad efterfrågan på el från utveckling och implementering av artificiell intelligens", skriver förvaltarna.

I andra änden bidrog Novo Nordisk, Conoco Phillips och Icon negativt till månadsavkastningen.

Gällande portföljaktiviteten togs nya positioner i Atlas Energy Solutions, GXO Logistics, Willscot, M&T Bank, Medtronic och T-Mobile. Samtidigt avyttrades innehaven i Atkore, Flowserv, Union Pacific, Enbridge och Biogen.

Avslutningsvis skriver förvaltarna att fonden söker undervärderade möjligheter utanför traditionellt säkra och dyra index.

"Denna differentierade och aktiva värderingsdisciplin kommer oundvikligen att resultera i några nedslående kvartal som det senaste, men vi har processer på plats som hjälper oss att anpassa oss, lära oss och ständigt förbättra oss."

FTGF ClearBridge Value Fund, % september, 2024
Fond MM, förändring i procent 3,39
Index MM, förändring i procent 1,39
Fond i år, förändring i procent 15,59
Index i år, förändring i procent 16,68

Alex Kennegård
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.



redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -