NORION BANK
SER FORTSATT GOD OPTIMISM BLAND KUNDERNA ENLIGT VD (Direkt)

2024-10-18 07:43

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nischbanken Norion Bank ser ett fortsatt stort intresse och god aktivitet hos både existerande och nya kunder i spåren av de styrräntesänkningar som centralbanken i världen har vidtagit sedan i våras.

"De genomförda räntesänkningarna har resulterat i ytterligare tydlighet på marknaden, vilket skapar ett mer gynnsamt klimat för våra företags- och fastighetskunder. Trots att sommarmånaderna utgör en säsongsmässigt lugnare period noterar vi god aktivitet i de båda segmenten, särskilt sista månaden i detta kvartal. Räntenettot är dock fortsättningsvis negativt påverkat av höga volymer i steg tre, primärt inom Fastighetssegmentet", skriver Norion Banks vd Martin Nossman i delårsrapporten.

"Vi har en nära dialog med våra kunder och en bra plan framåt för att dessa kunder ska kunna komma i kapp med sina räntebetalningar. Vår positionering som finansieringsbank för medelstora företag är fortsatt attraktiv och är ett av våra primära fokusområden. Vi bedömer efterfrågan som god inom såväl Företags- som Fastighetssegmentet och sammanfattningsvis uppvisar banken ännu ett stabilt resultat och vi fortsätter upprätthålla en god finansiell ställning", fortsätter nischbankschefen.

Även privatsegmentet har präglats av en något lägre aktivitet under sommarmånaderna men fortsätter att utvecklas i rätt riktning, enligt Martin Nossman.

"Även våra privatkunder mår bra av ett lägre och mer förutsägbart ränteläge. Vi fortsätter att prioritera ökad lönsamhet framför volymtillväxt, även om volymutvecklingen varit relativt stark det senaste året. Konkurrenssituationen är fortsatt gynnsam vilket innebär att kunderna tenderar att vara mer långvariga hos oss och vi noterar god tillväxt trots en mer konservativ syn på risk", skriver han i delårsrapporten.

Vidare har Norion Banks paymentsverksamhet – Walley - uppvisat en väldigt god utveckling i transaktionsvolymer de senaste åren och under det tredje kvartalet, enligt Martin Nossman som lyfter fram att bolaget i kvartalet inledde samarbetet med XXL och även har signerat avtal med Bokusgruppen.


Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Norion Bank - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -