Concentric
Budet på Concentric framgångsrikt - Circle Bidco säkrat accept på drygt 95 procent (Finwire)

2024-10-18 08:06

Budgivaren Circle Bidco, kopplat till A.P. Møller Holding, fullföljer det rekommenderade budet på verkstadsbolaget Concentric efter att ha säkrat 95,36 procent av aktierna när acceptfristen löpte ut den 16 oktober. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Vi är glada över att erbjudandet har fått stöd av aktieägare som representerar över 95,3 procent av de utestående aktierna. Vi förlänger erbjudandet till den 1 november 2024 för att ge alla kvarvarande aktieägare möjlighet att lämna in sina aktier i erbjudandet. Vi ser fram emot att samarbeta med Concentric och bolagets många intressenter och dra nytta av vår erfarenhet av att navigera cykliska bolag och möjliggöra den gröna omställningen samtidigt som vi stödjer bolagets kärnaffär och säkerställer att Concentric förblir i framkant inom sin bransch", kommenterar Jan Thorsgaard Nielsen, Chief Investment Officer för A.P. Moller Holding.

Circle Bidco avser att påkalla tvångsinlösen i syfte att förvärva de aktier som inte lämnas in i erbjudandet och verka för att Concentric avnoteras från Nasdaq Stockholm.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Concentric - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -