AVANZA
MEDDELAR NYA LÅNGSIKTIGA MÅL FÖR 2030 (Direkt)

2024-10-18 07:58

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) I samband med den strategiska översyn som internetbanken Avanza har gjort under 2024 har de långsiktiga målen för 2025 delvis uppdaterats och bytts ut. De nya målen gäller till och med 2030. Målen som har tagits bort eller justerats är att nå en marknadsandel på 10 procent av den svenska sparmarknaden 2025 (ett mål som slopas) samt målet om en kostnad per sparkrona på 12 punkter över tid (ett mål som har justerats).

Det meddelar Avanza i delårsrapporten.

Inom målområde "värdetillväxt" sätter Avanza ett nytt mål om en genomsnittlig årlig tillväxt i sparkapital på 15 procent i Sverige.

Ett nytt mål för Avanza är även att ha en genomsnittlig årlig kostnadstillväxt på 8 procent, exklusive utlandsetablering.

"Kostnadstillväxten kommer att vara högre i början av perioden till följd av accelererad molnmigration och nå 5 procent 2030", skriver internetbanken i rapporten.

Vidare justerar Avanza målet om en kostnad per sparkrona på 12 punkter över tid till att nu sikta på "minskad kostnad per sparkrona över tid".

Målet om en årlig avkastning på eget kapital på minst 35 procent kvarstår oförändrat. Även utdelningsmålet på 70 procent upprepas.

Beträffande 2024 upprepas kostnadsguidningen.

"Den kommunicerade kostnadsökningen för helåret på 9,5 procent kvarstår, exklusive kostnaden för Placera samt sanktionsavgiften från IMY på 15 miljoner kronor, vilken kommunicerades i andra kvartalet", skriver Avanza.


Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Avanza Bank Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -