Berkshire Hathaway
David Einhorn: Buffetts aktieförsäljningar ger viktiga insikter för investerare (Finwire)

2024-10-17 14:58

Hedgefondförvaltaren David Einhorn anser att finanskonglomerat Berkshire Hathaways senaste aktieförsäljningar kan ge viktiga insikter för investerare.

I ett brev till sina partners, som Investing.com tagit del av, skriver Einhorn att de borde ha ögonen på Warren Buffett och hans senaste försäljningar.

Einhorn menar på att börsen just nu är en av de dyraste någonsin, och pekar mot Buffetts senaste aktieförsäljningar som bland annat skett i Bank of America. Dessa bör ge insikter åt investerare att det just nu inte är en bra tid att äga aktier.

Han påminner om att Buffett historiskt haft en bra förmåga att tajma marknaden vid perioder av överdrivna kursuppgångar och ompositionerat sig under nedgångar.

”Man kan hävda att det underskattade skälet till hans [Buffetts] enastående långsiktiga avkastning har varit att vara utanför vid björnmarknader", skriver Einhorn.

"Dessa aktieförsäljningar uttrycker mer sannolikt en långsiktig syn på att det just nu inte är en bra tid att ha en stor aktieexponering", fortsatte Einhorn.

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Berkshire Hathaway Inc... - I dag

{point.key}

Berkshire Hathaway Inc... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -