Spiffbet
Spiffbet planerar omvänt förvärv av investmentbolaget Tyrill (Finwire)

2024-10-11 09:09

Bettingbolaget Spiffbet har ingått en avsiktsförklaring om att genomföra ett omvänt förvärv av investmentbolaget Tyrill. Transaktionen sker genom att Spiffbet avyttrar befintlig verksamhet och förvärvar Tyrill mot betalning i form av nyemitterade aktier i Spiffbet.

"Vi har kämpat med Spiffbets verksamhet under ett antal år först som spelutvecklare och genom en transition till slut som renodlad kasinooperatör. Tyvärr har vi inte lyckats uppnå lönsamhet och ser inte någon möjlighet att fortsatt finansiera Spiffbet med ytterligare riskkapital. Jag vill tacka Henrik för allt han gjort för Spiffbet och den enorma energi han lagt på att försöka vända verksamheten i en som vi upplevt det ständig motvind i branschen", uppger Karl Trollborg, styrelseordförande samt majoritetsägare i Spiffbet.

Tyrill är inriktat på betalningssektorn, främst i Afrika, och har i mars ingått avtal om att förvärva tre bolag från Spark Technology. Betalningen sker genom 10 miljoner kronor kontant och 192 miljoner kronor i form av nyemitterade aktier i Tyrill.

Vid ett genomförande av omvänt förvärv förväntas Tyrills aktieägare tillsammans inneha cirka 90,5 procent och Spiffbets aktieägare cirka 9,5 procent av det totala antalet aktier i Spiffbet.

Parterna ska enligt den avsiktsförklaring som ingåtts genomföra en ömsesidig due diligence-process och förhandla i syfte att ingå ett bindande aktieöverlåtelseavtal.

Affären innebär att man gör ett så kallat omvänt förvärv vilket gör att det krävs en förnyad noteringsprocess på NGM. Styrelsen och ledning förväntas givet förändringarna att ersättas.

Vidare planerar Spiffbet en företrädesemission om 58 miljoner kronor till en teckningskurs om 1 öre per aktie. Emissionen är till cirka 58,8 procent garanterad, däribland av Tyrills vd. Tyrill avser med hjälp av kapitaltillskottet att accelerera omsättningstillväxten för att på sikt nå positivt kassaflöde.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Spiffbet - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -