SPIFFBET
AVSER GÖRA OMVÄNT FÖRVÄRV AV TYRILL (Direkt)

2024-10-11 09:09

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Spiffbet, som utvecklar produkter till bettingindustri, har ingått avsiktsavtal med dess största aktieägare Karl Trollborg Konsult och Tyrill om ett omvänt förvärv.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt avtalet ska Spiffbet avyttra befintlig verksamhet och förvärva samtliga aktier i Tyrill mot betalning i form av nyemitterade aktier i bolaget.

Transaktionens genomförande förväntas bland annat vara villkorat av godkännande från Spiffbets aktieägare, att Aktiemarknadsnämnden beviljar aktieägare i Tyrill dispens från budplikt och att NGM godkänner fortsatt listning.

Tyrill är ett investmentbolag med fokus på betalningssektorn, främst i Afrika. Tyrill ingick i mars 2024 ett avtal med Spark Technology, listat på Nasdaq First North i Danmark, avseende förvärv av samtliga aktier som Spark innehar i Spenn Technology, Kazang Zambia och Valiant Advanced Solutions för 10 miljoner kronor kontant och 192 miljoner kronor i form av nyemitterade aktier i Tyrill.

Enligt avsiktsförklaringen ska Spiffbet i nära anslutning efter transaktionens slutförande genomföra en kapitalanskaffning, strukturerad som en eller flera emissioner av nya aktier och/eller andra värdepapper i Spiffbet, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt.

Bolaget planerar att strukturera kapitalanskaffningen som en nyemission om cirka 58 miljoner kronor, med företrädesrätt för bolagets aktieägare till en teckningskurs om ett öre per ny aktie.


Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Spiffbet - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -