BÖRS
NORDIC CAPITAL ÖVERVÄGER FÖRSÄLJNING/NOTERING FÖR TRUSLY -BN (Direkt)

2024-10-11 20:31

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Riskkapitalbolaget Nordic Capital undersöker olika alternativ, inklusive en potentiell försäljning eller börsintroduktion, för det svenska digitala betalningsföretaget Trustly.

Det rapporterar Bloomberg News på fredagen.

Riskkapitalbolaget har fört inledande diskussioner kring en avyttringsstrategi för Trustly, som kan komma att värderas till cirka 10 miljarder dollar i en eventuell affär, enligt Bloombergs källor.

Diskussionerna är fortfarande i ett preliminärt stadie och en transaktion förväntas inte ske förrän nästa år. Nordic Capital kan även besluta sig för att behålla Trustly, skriver nyhetsbyrån vidare.

Nordic Capital förvärvade Trustly från Bridgepoint 2018 för ett icke-offentliggjort belopp.

2021 planerade Trustly att ta in nära 1 miljard dollar genom en börsnotering, enligt tidigare rapporter.

Planerna gick dock i stöpet då Finansinspektionen preliminärt bedömt att bolaget brustit i sitt arbete mot penningtvätt.

"Det här får inte vara ett stort frågetecken och därför hade det varit oansvarigt mot alla intressenter att genomföra en börsnotering. Vi kommer ta den tid som krävs för att analysera FI:s synpunkter noggrant, göra en helhetsbedömning och se om vi måste ändra vår uppfattning på någon punkt eller göra justeringar i våra tjänster", sa Trustlys dåvarande ordförande Johan Tjärnberg, som i dag är vd, till Dagens industri i april 2021.

Representanter för Nordic Capital och Trustly har avböjt att kommentera Bloombergs uppgifter.

Dagens industri rapporterade i förra månaden att Finansinspektionen i en preliminär bedömning riktat liknande kritik mot betaljätten Klarna, som också är på väg mot börsen, kring bolagets arbete mot penningtvätt.

Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski, uppgav i samband med bolagets halvårsrapport att han bedömer det som "väldigt realistiskt" med en notering av Klarna under första halvåret 2025.


Emanuel Furuholm +46 8 5191 7925

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -