BOEING
FLAGGAR FÖR FÖRLUST Q3, SKA SPARKA 10% AV ARBETSSTYRKAN (Direkt)

2024-10-11 22:43

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Flygplanstillverkaren Boeing flaggar för att kostnader inom segmenten Commercial Airplanes och Defense, Space & Security samt att arbetsstoppet relaterat till strejken från IAM kommer att påverka bolagets resultat för det tredje kvartalet som väntas dem 23 oktober.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Företaget förväntar sig att rapportera intäkter på 17,8 miljarder dollar för tredje kvartalet. Samtidigt väntas bolaget rapportera en förlust per aktie på 9:97 dollar och ett operativt kassaflöde på -1,3 miljarder dollar. Kassan och investeringar i likvida värdepapper uppgick till 10,5 miljarder dollar i slutet av kvartalet.

Enligt estimat från S&P Global Market Intelligence väntades intäkter om 18,4 miljarder dollar och en förlust per aktie om 1:19 dollar.

"Trots att vår verksamhet står inför kortsiktiga utmaningar, fattar vi viktiga strategiska beslut för vår framtid och vi har en tydlig bild av det arbete vi måste göra för att återställa vårt företag," skrev vd Kelly Ortberg, i pressmeddelandet.

Dessa strategiska beslut innebär bland annat att Boeing kommer att minska sin arbetsstyrka med 10 procent, vilket motsvarar ungefär 17.000 personer, enligt CNBC.

S&P Global Ratings uppgav tidigare i veckan att Boeing förlorar mer än 1 miljard dollar per månad på grund av strejken, som inleddes den 13 september efter att maskinister med stor majoritet röstat ner ett preliminärt avtal som företaget nått med facket.


Emanuel Furuholm +46 8 5191 7925

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Boeing - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -