Uppgifter: Northvolt-projekt för batterifabriker i Tyskland och Kanada försenas - BN (Finwire)

2024-10-07 07:12

Svenska batteritillverkaren Northvolts ekonomiska problem orsakar förseningar i batteriprojekt i både Tyskland och Kanada.

En gigafabrik i norra Tyskland, värderad till 5 miljarder euro, förväntas nu öppna sex till tolv månader senare än det ursprungliga målet 2026, enligt källor till Bloomberg News. Även produktionen vid en anläggning i Kanada, planerad att starta tredje kvartalet 2026, kommer att försenas med över ett år vad gäller att uppnå meningsfulla produktionsvolymer, enligt källorna. Båda projekten, som stöds av statliga bidrag, står nu inför kritik om riskhantering. Den tyska regeringen har åtagit sig 902 miljoner euro i stöd för fabriken i Heide, medan Kanadas federala och provinsiella regeringar har lovat 7,3 miljarder kanadensiska dollar i lån och subventioner.

Northvolt har också drabbats av en avbokning av en beställning från BMW värd 2 miljarder euro, vilket ytterligare förvärrat situationen.

Vidare siktar företaget på att bygga en anläggning ihop med Volvo Cars i Göteborg. Företaget arbetar på att säkra nytt kapital och har genomfört omfattande nedskärningar för att fokusera på sin svenska fabrik.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -