SMART EYE
UTÖKAR KREDITFACILITET MED 150 MLN KR (Direkt)

2024-10-07 12:00

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Eyetrackingbolaget Smart Eye har ingått ett avtal "på marknadsmässiga villkor" med en grupp fristående kreditmarknadsaktörer innebärande möjlighet för bolaget att uppta kredit om totalt 150 miljoner kronor. Med kreditfaciliteten ökar Smart Eyes outnyttjade kreditram från 82 miljoner kronor till 232 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Kreditfaciliteten har upphandlats med syftet att skapa säkerhetsmarginaler för det fall att konjunkturläget skulle få en fortsatt negativ påverkan på nybilsförsäljningen. Dessutom säkerställs att Smart Eye kan fortsätta sina expansionsplaner genom fortsatt utveckling av nya produkter och eventuella förvärv", uppger bolaget i pressmeddelandet.

Smart Eyes vd Martin Krantz uppger i pressmeddelandet att bolaget valt att "proaktivt öka sina kreditramar" i och med att den globala nybilsförsäljningen "i nuläget inte möter den förväntade nivån".

"Vi måste beakta att det finns risk för att detta kan komma att fortsätta påverka ökningstakten för våra licensintäkter. Vi är fortsatt positiva till utvecklingen av Smart Eyes licensintäkter på både kort och lång sikt, som har fördelen att komma från många bilmodeller och flera biltillverkare. Lagstiftningen (ADDW) som trädde i kraft i mitten av 2024 medför att kunderna måste ha anpassat samtliga europeiska bilmodeller senast 2026", uppger vd:n vidare.


Emanuel Furuholm +46 8 5191 7925

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Smart Eye - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -