Pfizer
Starboard Value uppges ha tagit en miljardpost i Pfizer - WSJ (Finwire)

2024-10-07 07:08

Aktivistinvesteraren Starboard Value har tagit en position i läkemedelsjätten Pfizer på cirka en miljard dollar, enligt uppgifter till Wall Street Journal.

Som ett led i detta har Starboard tagit kontakt med två tidigare Pfizer-chefer, inklusive bolagets tidigare vd Ian Read (ledde Pfizer mellan 2010-2018), i syfte att vända på prestationen.

Pfizers aktie har halverats sedan slutet av 2021, när bolaget lanserade sina första vaccin mot covid-19. Ett av bolagets problem har varit att man överskattade den framtida efterfrågan på pandemirelaterade produkter i samband med att världen snabbt återgick till det normala. De övriga produkter som bolaget haft har inte klarat av att fylla gapet från den fallande försäljningen av covid-vaccin.

En annan besvikelse har varit satsningen inom fetmaområdet, där Pfizer fått byta strategi och nu siktar på att utveckla ett piller som tas en gång om dagen.

Pfizer leds idag av Albert Bourla, som ersatte Read som vd. Bolaget aktie handlas för närvarande under nivåerna från 2019 när Bourla tog över rollen.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se



redaktion@finwire.org
© Copyright

Pfizer - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -