PANDOX
SHB ÅTERUPPTAR BEVAKNING MED OUTPERFORM (NY) (Direkt)

2024-10-07 09:01

(Tillägg: från stycke sex)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Handelsbanken Capital Markets återupptar bevakning av Pandox med en långsiktig rekommendation, på tre års sikt, om outperform. Riktkursen är 300 kronor.

Det framgår av en uppdatering från banken.

Aktien stängde på 209 kronor föregående handelsdag.

Handelsbankens analysbevakning av Pandox var pausad under tiden då banken var rådgivare till bolaget i dess riktade nyemission om 2 miljarder kronor. Innan analysbevakningen pausades var Handelsbankens långsiktiga rekommendation market perform.

Handelsbanken skriver att Pandox förvärv under det tredje kvartalet är ett tecken på att transaktionsmarknaden för hotellfastigheter håller på att förbättras. I och med nyemissionen är lånen i förhållande till det samlade fastighetsvärdet stabilt i nedre delen på Pandox målintervall om 45-60 procent.

"Detta innebär goda möjligheter att agera om intressanta möjligheter dyker upp. Vi bedömer att Pandox, med stöd av eget kassaflöde och nya lån, har möjlighet att göra förvärv om 5 miljarder per år under 2025-2026, utan att lån/fastighetsvärde stiger till över 50 procent", skriver Handelsbanken.

Värderingen om p/e 17-18 räknat på estimaten för 2025-2026 är inte besvärande givet potentialen till ytterligare förvärv och tvåsiffrig vinsttillväxt, enligt banken.

"Vi bedömer att Pandox kommer att uppvisa en vinsttillväxt om 9 procent för innevarande år och 12 respektive 8 procent för 2025-2026. Ytterligare förvärv innebär uppsida i våra prognoser. Vårt 'förvärvsscenario' innebär en potentiell vinsttillväxt om 20 procent för 2025 och 15 procent för 2026", skriver Handelsbanken.


Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Pandox B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -