BP
"BRANSCHLEDANDE" GRÖN OMSTÄLLNINGSSTRATEGI SKROTAS - RTRS (Direkt)

2024-10-07 11:13

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det brittiska olje- och gasbolaget BP har beslutat skrota mål om att minska olje- och gasutvinningen till 2030, rapporterar Reuters.

Nytillträdde vd:n Murray Auchincloss har beslutat att skala ner BP:s energiomställningsstrategi för att återfå investerarnas förtroende, enligt Reuters källor. Den nya planen ska presenteras vid en investerardag i februari.

Investerarna har haft svårt att se hur BP ska kunna generera vinster och ge utdelningar under den gröna strategin, vilket lett till att aktien halkat efter i en sektorjämförelse.

Strategin om minskningar av utvinning fram till 2030 av gröna omställningsskäl fastlades under 2020 och har därefter beskrivits som den mest ambitiösa i branschen. BP utlovade minskningar av produktionen med 40 procent samtidigt som portföljen med förnybar energi skulle växa kraftigt.

I februari 2023 skruvade därefter BP ned ambitionen till 25 procent, men nu är målsättningen i stället att kanalisera investeringar till Mellanöstern och Mexikanska golfen för att utöka olje- och gasproduktionen, skriver nyhetsbyrån.

BP har fortsatt målet att nå nettonollutsläpp under 2050, enligt Reuters.


Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

BP Plc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -